Zoeken
  • Pieter Degraeuwe

Executables !!!

Bijgewerkt: 9 aug 2018

Executables is een nieuwe feature die zowel de validatie functionaliteit als de workflow tot een heel nieuw niveau tillen.

Een Executable is een stukje uitvoerbare code dat door de gebruiker zelf geprogrammeerd kan worden.

Gelukkig spreekt het allemaal redelijk voor zich, dus laat de term 'programmeren' je zeker niet afschrikken.


Wat verandert er allemaal bij de Validatie?

Of en hoe assets (staalnames) worden gevalideerd, wordt volledig bepaald door het validatieplan.

Tot nu toe kon je dit plan opstellen door één of meerdere validatieregels aan dit plan toe te voegen. Je was hierbij beperkt tot de validatieregels die door GEO-Desk ter beschikking werden gesteld.

Met de introductie van Executables wordt dit een volledig ander verhaal. De set van beschikbare validatieregels is vervangen door de set van beschikbare Executables.

Aangezien je zélf in Executables kan aanmaken wordt het snel duidelijk dat ook de mogelijkheden voor validatie drastisch stijgen.


En voor workflows?

Voor workflows is het nagenoeg hetzelfde verhaal. In workflows kan je nu ook executables 'inpluggen' of laten uitvoeren in bestaande activities.

Het moge duidelijk zijn dat de introductie van Executables ook het hergebruik van gemeenschappelijke stukken logica tussen verschillende workflows mogelijk maakt.

Recente blogposts

Alles weergeven

GEO-Desk in een nieuw kleedje

We zitten natuurlijk niet stil en zijn blij jullie de splinternieuwe, gebruikersinterface voor te stellen. Deze vernieuwing ziet er niet alleen beter uit, het lost ook een aantal onvolmaaktheden op mb

Ook in 2020 een succesvolle Nitraatcampagne

Ook in 2020 hebben onze klanten zeer veel meerwaarde ervaren aan GEO-Desk. Het opvolgen van de staalnames, controleren looppatronen etc. verloopt zoveel vlotter wanneer je software hebt die daar speci

Dynamische uitvoeringsplannen.

Onze volgende release zal een welgekomen feature bevatten: Dynamische uitvoeringsplannen. Tot nu toe kon men per staalnametype een uitvoeringsplan vastleggen. Het kwam echter voor dat de te volgen sta