Zoeken
  • Pieter Degraeuwe

Nieuwe validatie? Zo makkelijk is dat!

Ik kreeg onlangs de vraag of het mogelijk was om de volgende validatie toe te voegen:

Een staalname moet in het midden van een perceel plaatsvinden. (of max 5 meter daar vandaan)

Dankzij onze Executables is dit een fluitje van een cent.

Hoe dit we dit doen wordt in detail uitgelegd op https://geodesk.freshdesk.com/support/solutions/articles/43000503448-gps-co%C3%B6rdinaat-binnen-x-meter-van-het-midden-van-een-perceel )


Het resultaat is zoals verwacht: Wanneer de afstand tussen de vastgelegde GPS coördinaat van de staalnemer en het midden van het perceel (marker C), dan is het resultaat van de validatie positief.

validatie positief

Wanner we echter verder van het midden verwijderd zijn (maar wel nog binnen de perceelgrenzen) dan geeft de validatie een negatief resultaat:

validatie negatief, maar wel binnen perceelgrenzen

Wanneer we nog verder van het midden zijn verwijderd, tot buiten de perceelgrenzen.

Ook dan geeft de validatie logischerwijze ook een negatief resultaat.

Nu pas geeft ook onze tweede validatie GPS_locatie binnen perceelgrenzen een negatuef resultaat.

validatie netagief, buiten perceelgrenzen

Merk op dat deze validatievoorbeelden enkel de GPS coördinaten valideren die via het uitvoeringsplan door de staalnemer werden opgenomen.

Het is natuurlijk ook mogelijk om de GPS loggegevens bij de validaties te betrekken, maar dit hebben we in dit voorbeeld achterwege gelaten.

Recente blogposts

Alles weergeven

GEO-Desk in een nieuw kleedje

We zitten natuurlijk niet stil en zijn blij jullie de splinternieuwe, gebruikersinterface voor te stellen. Deze vernieuwing ziet er niet alleen beter uit, het lost ook een aantal onvolmaaktheden op mb

Ook in 2020 een succesvolle Nitraatcampagne

Ook in 2020 hebben onze klanten zeer veel meerwaarde ervaren aan GEO-Desk. Het opvolgen van de staalnames, controleren looppatronen etc. verloopt zoveel vlotter wanneer je software hebt die daar speci

Dynamische uitvoeringsplannen.

Onze volgende release zal een welgekomen feature bevatten: Dynamische uitvoeringsplannen. Tot nu toe kon men per staalnametype een uitvoeringsplan vastleggen. Het kwam echter voor dat de te volgen sta